Maximaliseer je verkoop met Facebook Shops
Social Media

Maximaliseer je verkoop met Facebook Shops

5,00/5(1)

Sinds een tijdje heeft Facebook een nieuwe service. Je kunt je eigen webshop openen op Facebook. Facebook Shops geeft je de mogelijkheid om je Facebookpagina te gebruiken om gratis online producten te verkopen. Een ideale methode voor kleine ondernemers om hun producten meer onder de aandacht te brengen. Dit is hoe Facebook Shops werkt en hoe je met je eigen webshop je verkoop maximaliseert. 

Key Takeaways:

  • Dankzij Facebook Shops vergroot je je bereik en conversie
  • Een Facebook Shop aanmaken is heel eenvoudig en levert veel op
  • Koppel Facebook Shops met Shopify voor meer gemak
  • Geef klanten het gemak van winkelen waar zij willen

Wat is Meta Shop?

Meta Shop of Facebook Shops is een gratis online winkel. Facebook shops is gratis en geeft je de kans om je producten aan te bieden via je Facebookpagina en Instagram. Je kunt collecties toevoegen en een catalogus maken van je producten. Vervolgens kun je de knop voor Facebook Shops op je Facebookpagina zetten zodat mensen makkelijk je product kunnen kopen.

De applicatie is wereldwijd toegankelijk en gericht op mobiel gebruik. Dat betekent dat mensen de Facebook Shops het beste kunnen bekijken op hun mobiele telefoon. Iets wat tegenwoordig steeds belangrijker is. 

Bron: Meta

Facebook shop online de voordelen

Het gebruiken van Facebook shops heeft een groot aantal voordelen voor ondernemers. Zo vergroot het je bereik en zorg je dat klanten je sneller weten te vinden. Dit zijn de belangrijkste voordelen.

Facebook Shops Nederland heeft een heel groot bereik

Facebook is een van de meest gebruikte social media platforms in Nederland. Dagelijks maken er meer dan 10 miljoen Nederlanders gebruik van. Dat maakt het een goede plek om je collecties en producten aan je klanten te laten zien. 

Facebook shopping is heel eenvoudig voor de gebruikers 

Een belangrijk voordeel van winkelen op Facebook is dat er minder stappen nodig zijn om een aankoop te doen. Mensen houden van gemak, ook als ze winkelen. Ze willen dan ook zo min mogelijk knoppen indrukken om een aankoop te doen. Dankzij Facebook Shops hoeven ze de website niet af en kunnen direct daar een aankoop doen. 

Manage Facebook Shop is heel makkelijk 

Je kunt je online winkel op Facebook en Instagram vanuit Facebook Meta business suite beheren. Je hoeft dus maar één winkel bij te houden die je over Facebook en Instagram direct uitrolt. Als je eenmaal door hebt hoe je producten kunt toevoegen aan je collecties en catalogus dan is het heel eenvoudig. 

Facebook shop instellen zoals jij dat wil 

Je online winkel op Facebook kun je aanpassen aan je eigen wensen. Voeg accentkleuren toe die passen bij je huisstijl en kies zelf je omslagfoto. 

Facebook Shop aanmaken, zo doe je het

Wil je een Facebook Shop aanmaken om je producten te verkopen aan je klanten dan moet je een aantal stappen doorlopen. Dit zijn de stappen:

Stap 1. Maak een Facebook bedrijfsaccount aan

Heb je nog geen Facebook account voor je bedrijf dan moet je die eerst aanmaken. Dat kun je eenvoudig doen vanuit je persoonlijke Facebook-account. Dit is hoe je het aanpakt:

  1. Ga naar Pagina’s op je Facebook account en klik op Nieuwe pagina maken.
  2. Vul de naam van je bedrijf in en kies de categorie waar je bedrijf onder valt.
  3. Schrijf een kort stukje om je bedrijf te introduceren. Dit is je bio. Klik vervolgens op Maken.
  4. Voer je contactgegevens in, maar ook de eventuele locatie en openingstijden. Klik daarna op Volgende. 
  5. Upload een profielfoto en omslagfoto en klik op Volgende.
  6. Nodig bestaande Facebook vrienden uit om je bedrijfsprofiel te volgen. Klik daarna op Volgende en daarna op Klaar. Je hebt nu een bedrijfsprofiel.

Stap 2. Maak een Facebook shop catolog in Handelsbeheer Facebook

Ga naar Facebook Handelsbeheer om je Facebook shop catalogus te maken. Dit is het overzicht van producten voor je klanten. Dit is hoe je een Facebook shop catalogus aanmaakt:

  1. Open Facebook Handelsbeheer.
  2. Klik op Aan de slag, vervolgens op Een catalogus maken en daarna op Aan de slag.
  3. Klik op +Catalogus toevoegen om een productcatalogus aan te maken. Als je al een catalogus hebt zal die hier getoond worden. 
  4. Heb je al een webwinkel bij een van de partnerplatforms van Meta dan kun je die nu koppelen. Shopify.com is een van de partners. Je kunt de artikelen synchroniseren. 
  5. Kies het bedrijfsprofiel waar de catalogus aan gekoppeld moet worden.
  6. Kies de naam van de catalogus en klik op Volgende.
  7. Kies wie toestemming krijgt om de catalogus bij te werken. 

Stap 3. Make a Facebook Shop

Heb je eenmaal een catalogus dan moet je je Facebook Shop aanmaken. Dat kan via Facebook.com Commerce Manager. Geef aan in welk land je online winkel gevestigd is en kies op welk bedrijfsaccount je de webwinkel wil tonen. Dit is ook de plek om de betaalmethode in te voeren. Bezoekers kunnen ofwel via Facebook of Instagram betalen of via je webwinkel op Shopify

Voer vervolgens alle gevraagde gegevens in zoals waar je naartoe verzend en hoe mensen met je kunnen communiceren. Heb je alles ingevoerd dan maak je je Facebook Shop aan. 

Shopify shop Facebook koppelen

Heb je al een Shopify winkel dan kun je die koppelen aan Facebook Shops. Op die manier hoef je niet alle producten opnieuw te uploaden. Bovendien kunnen de betalingen via Shopify verlopen. Voordat je je accounts kunt koppelen moet je rekening houden met de volgende zaken:

  • Je Shopify account mag geen wachtwoord hebben. 
  • Om de accounts te kunnen koppelen heb je het basisabonnement van Shopify of hoger nodig.
  • Je moet toestemming hebben om je Facebook bedrijfspagina te kunnen beheren. 

Als je aan deze voorwaarden voldoet, kun je je Shopify winkel koppelen met Facebook. Dat doe je als volgt:

  1. Open je Shopify pagina.
  2. Ga naar Verkoopkanalen. 
  3. Kies voor Facebook en Instagram.
  4. Klik op App toevoegen en daarna op Verkoopkanaal toevoegen. 
  5. Kies voor Configuratie starten.
  6. Kies voor Je account koppelen en log in op het Facebook bedrijfsaccount. 
  7. Accepteer de voorwaarden en klik op Verzenden. 

Je accounts zijn gekoppeld en je collecties zullen gesynchroniseerd worden. 

Is een winkel op Facebook gratis?

Een Facebook shop is in principe gratis, toch worden er kosten in rekening gebracht. Als je Facebook Shop is gekoppeld aan Shopify dan zal Shopify kosten in rekening brengen. Lopen de betalingen via Facebook of Instagram dan zal Meta kosten voor betalingen in rekening brengen. Het is een no cure, no pay systeem. Als je niets verkoopt zullen je ook geen kosten in rekening gebracht worden. De hoogte van de kosten is afhankelijk van de betaalmethode die gekozen wordt. Je kunt er ook voor kiezen om advertenties te plaatsen.

Dit zijn de kosten voor betalen via Facebook Winkelen:

  • Kaart – 2,9%
  • PayPal – 3,4%
  • Shop Pay – 2,9%

4 Tips voor het maximaliseren van je verkoop via Facebook Store

Je hebt nu een Facebook Store aangemaakt. Tijd om te ontdekken hoe je het beste uit je Facebook Store haalt en meer producten kunt verkopen. Dit zijn onze 4 tips om dit te realiseren. 

Tip 1. Gebruik Meta Pixel in je Facebook shop app

Je kunt een Meta Pixel aan je Facebook shop toevoegen, zodat producten uit je Shopify winkel direct geüpload worden. Dit bespaart je als ondernemer heel veel werk en zorgt dat je producten op alle kanalen getoond worden. 

Tip 2. Licht populaire producten uit

Laat populaire producten voor jou werken door ze als eerste uit te lichten. Die producten zullen klanten aantrekken. Daarna zullen ze eerder geneigd zijn ook je andere producten te bekijken.

Tip 3. Vernieuw de collecties regelmatig

Het is als online winkel eigenaar belangrijk om altijd de trends te volgen en aan te sluiten bij de interesses van je klanten. Om dat te realiseren is het aan te raden om nieuwe collecties te lanceren als er een nieuw seizoen aanbreekt. Bovendien is het slim om regelmatig aanbiedingen en promoties te tonen. 

Tip 4. Maak gebruik van berichten in je Facebook Instagram Shop

Dankzij Meta Messenger is het mogelijk om contact te onderhouden met mogelijke klanten. Gebruik dit om veelgestelde vragen te beantwoorden, maar ook om directe service te verlenen aan klanten.

Conclusie over de Facebook store

Een Facebook Store is onmisbaar voor iedereen die producten verkoopt op het web. Dankzij je Facebook Store kunnen klanten je beter vinden en hoeven ze minder stappen te ondernemen om een aankoop te doen. 

Als ondernemer met een Shopify account hoef je geen compleet nieuwe webwinkel aan te maken, je kunt ze simpelweg koppelen. Heb je nog geen Shopify account dan kun je eenvoudig zelf een Facebook Shop aanmaken en zelfs de betalingen via dit platform laten verlopen.

Vind je het lastig om zelf een online winkel aan te maken, of heb je moeite om meer sales te genereren dan kun je hiervoor een professional inhuren. Neem hiervoor een kijkje op Sortlist, de plek voor experts in social media marketing en het maken van online shops. Hier een aantal opties:

Marketing bureau Nederland
Online marketing bureau Amsterdam
Social media bureau Nederland

Veelgestelde vragen over de Facebook winkel

Tot slot nog het antwoord op de meest gestelde vragen over Meta Shop.

Wat kost een winkel op Facebook?

In principe is het openen van een winkel op Facebook gratis. Toch zitten er kosten aan verbonden. Voor betalingen via Facebook wordt een percentage van 2,9% tot 3,4% in rekening gebracht. Heb je je Facebook Shop met Shopify gekoppeld dan zal dat platform kosten in rekening houden.

Waar is mijn Facebook Winkel?

Heb je al een Facebook Winkel ingesteld dan kun je die vinden via je Facebook bedrijfsaccount bij Handelsbeheer. Heb je nog geen Facebook Shop dan kun je die aanmaken op Facebook.com Commerce Manager. 

Hoe maak je een Facebook Shop?

Om een Facebook Shop aan te maken ga je naar Facebook.com Commerce Manager. Hier kun je als je een Facebook bedrijfsaccount hebt direct je online winkel aanmaken. Voordat je dat doet, is het belangrijk om een catalogus aan te maken. Dit kan in Handelsbeheer. Als je de winkel hebt aangemaakt kun je de catalogus en de winkel koppelen. Daarna kun je ook andere catalogi toevoegen. 

close

Krijg toegang tot onze exclusieve content!

email